Eerste fysieke handel op DCA foliekaas notering

Sinds 2 mei 2019 noteert DCA-Markets foliekaas. Deze prijs wordt elke donderdag middag gepubliceerd. Het gaat dan om foliekaas Edam en Gouda. De specificaties van die kaas worden door DCA-Markets heel nauwkeurig omschreven. Het gaat in dit geval om hoogvocht foliekaas af Nederlandse- of Duitse fabriek. De kaas moet binnen een maand zijn opgehaald en na verladen nog minimaal zes maanden houdbaar zijn. En zo zijn er nog wel meer belangrijke specificaties. Zo weet de markt exact voor welke kaas de notering geldt en wordt prijstransparantie geboden en wordt het belang van die notering direct duidelijk.

Daarnaast kunnen partijen afspreken om contracten af te wikkelen op de DCA-notering. Dan kunnen partijen bijvoorbeeld overeenkomen om leveringen in de toekomst af te rekenen op de prijs die genoteerd wordt in die betreffende week van levering. Eventueel met een toe- of afslag voor bijvoorbeeld betere of mindere kwaliteit of vanwege het feit dat er Franco wordt geleverd in plaats van af-fabriek. Hiermee wordt de benchmark werking van een notering duidelijk.

Een notering moet zich eerst bewijzen als referentieprijs en als benchmark. DCA-Markets is dan ook zeer tevreden en trots om te melden dat er ondertussen een groot aantal (OTC) contracten foliekaas zijn afgerekend op de noteringen van DCA.

 Bent u nieuwsgierig hoe wij als DCA de markt van dienst zijn met onafhankelijke noteringen, benchmarks of prijsindicatie? Of wilt u ook markten transparant maken en de mogelijkheid om op termijn af te kunnen rekenen tegen een dan geldende prijs die betrouwbaar en 'spot on' is? Bel dan 06 46 26 58 74 of mail naar R.vantRiet@DCA.nl