DCA Aardappelanalyse 2019 beschikbaar

Elk jaar maakt DCA een grondige analyse van de aardappelmarkt van dat moment. Met een terugblik op de vorige oogst en een doorkijk naar het verdere verloop van het lopende seizoen. De nieuwste editie van de aardappelanalyse is onlangs weer verschenen. Met daarin de volgende onderwerpen:

  • Een terugblik op de oude oogst 2018 en een analyse van de markt voor oogst 2019 met een verwachting van de opbrengst
  • Alternatieven afzetvormen voor consumptieaardappelen, wat zorgt voor rendabele teelt?
  • De zes belangrijkste ontwikkelingen waar een aardappelteler mee om moet gaan, van klimaat tot bewaring en kostprijs
  • De belangrijkste trends in de markt van tafelaardappelen
  • Rapportage van een modern akkerbouwbedrijf en één over de uitdagingen van chipsfabrikant Croky
  • En verder nog heel veel meer nieuws, meningen, belangrijke feiten, analyses en vooruitblikken

Een ander belangrijk artikel gaat over het psychoanalytisch onderzoek dat DCA heeft gedaan onder aardappeltelers naar hun afzet strategie en hoe dit sinds het vorige onderzoek van acht jaar geleden veranderd is. Zo'n onderzoek is een mooi voorbeeld van de dienstverlening van DCA. Hierover is ook gepubliceerd door Boerenbusiness.nl. U kunt dit lezen door hier te klikken: www.boerenbusiness.nl/aardappelteler-geëvolueerd


Het zal duidelijk zijn;  dit soort analyses zijn essentieel voor een markt zoals die van fritesaardappelen. Maar dat geldt ook voor andere markten. Zo maakt DCA een analyse voor zuivel, uien en varkens en biedt op dit vlak maatwerktrajecten aan.

Bij dit laatste kunt u denken aan het aanbieden van onze content aan uw relaties. Dat kan in elke gewenst taal. Maar misschien wil u een grondige analyse van markten waar u actief in wilt worden.

Of wilt u uw strategie uiteenzetten middels een journalistiek interview in de vorm van een gesponsord artikel of een video gemaakt in onze professionele studio. Delen van kennis kan op vele manieren. De experts van DCA-Markets helpen u graag!

Wilt u hier meer over weten? Of wellicht een exemplaar van de aardappelanalyse ontvangen of die van uien, zuivel of varkens? Bel of mail dan gerust naar René van 't Riet op 0646265874 of via R.vantRiet@DCA.nl