Geen DCA-notering Spotprijs Fritesaardappelen© in week 13

DCA-Markets is in 2019 gestart met de DCA-notering Spotprijs Fritesaardappelen© (DCA-SF). Dit is een berekende waarde van de fysieke noteringen van Frankrijk, BelgiŽ, Duitsland en Nederland.

De DCA-notering Spotprijs Fritesaardappelen wordt elke vrijdag om 15.00 uur vastgesteld in het seizoen waarin de onderlinge noteringen bekend worden gemaakt. Het Franse deel wordt bepaald door de wekelijkse RNM notering, exclusief de Bintje notering. Voor BelgiŽ worden PCA/Fiwap en Belgapom meegenomen, exclusief de Bintje notering. Voor Duitsland wordt de Reka notering voor de rassen Agria, Fontane en Innovator meegenomen. Voor het Nederlandse deel worden PotatoNL en de PAT index meegenomen.

In de afgelopen twee weken is er op de PAT-index na geen prijs meer gepubliceerd door bovenstaande commissies/organisaties. Het is om die reden dat de directie van DCA-Markets besloten heeft om voor de lopende week, week 13, geen notering voor DCA-SF te berekenen en te publiceren.

Op basis van de berekende spotprijs worden forward prijzen (DCA-SFF) per leveringsmaand (initieel september, oktober... july) berekend. Zo ontstaat een goed beeld wat de prijs is van aardappelen vanuit bewaring gedurende de resterende maanden van het seizoen. Ook de berekening van deze e forward prijzen wordt opgeschort totdat er weer een DCA-SF kan worden berekent.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met Renť van 't Riet: 06 46 26 58 74 of R.vantRiet@DCA.nl.