Samenwerking DCA-Markets en Refinitiv (Thomson Reuters)

DCA-Markets en Refinitiv hebben een overeenkomst gesloten om intensief te gaan samenwerken in de mondiale distributie van (agrarische) marktdata en content van DCA Groep.

In de overeenkomst is geregeld dat Refinitiv de eigen benchmarks van DCA-Markets gaat ontsluiten op haar bekende Eikon-platform. Dit betekent dat gebruikers van dit systeem over de hele wereld de 80 benchmarks of noteringen van DCA-Markets kunnen volgen. Het gaat hierbij om zuivelnoteringen van onder meer melk, boter en kaas, maar ook die van fritesaardappelen, uien en varkensvlees. Stuk voor stuk belangrijke prijsindicatoren voor deze internationale markten.

Ook onderdeel van de overeenkomst is dat Refinitiv andere agrarische data en redactionele content van Boerenbusiness.nl, het onafhankelijke mediaplatform van DCA, distribueert naar de 400.000 eindgebruikers, verspreid over 190 landen.

Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van DCA. Door de samenwerking met Refinitiv vullen wij de behoefte in van de internationale markt naar agrarische benchmarks, -prijsreferenties, -data en nieuws. En staat DCA-Markets als Price Reporting Agent (PRA) definitief op de wereldkaart.

Bel of mail gerust voor meer informatie naar René van 't Riet op 0646265874 of via R.vantRiet@DCA.nl.