Samenwerking DCA en Dow Jones Inc.

DCA Groep heeft een overeenkomst gesloten met Dow Jones Inc. om intensief te gaan samenwerken in de mondiale distributie van (agrarische) marktdata en content van DCA Groep.

Al het nieuws en de analyses van DCA’s Boerenbusiness zullen binnenkort op het Factiva platform van Dow Jones beschikbaar zijn. Deze content zal in diverse talen worden vertaald door Factiva waardoor het wereldwijde bereik optimaal is. Factiva heeft zo’n 1.1 miljoen professionele gebruikers in meer dan 200 landen.

In de overeenkomst is verder geregeld dat Dow Jones de eigen benchmarks van DCA-Markets gaat ontsluiten. Dit betekent dat gebruikers van dit systeem over de hele wereld de 80 noteringen van DCA-Markets kunnen volgen. Het gaat hierbij om zuivelnoteringen van onder meer melk, boter en kaas, maar ook die van fritesaardappelen, uien en varkensvlees. Stuk voor stuk belangrijke prijsindicatoren en benchmarks voor deze internationale markten. 

René van ’t Riet van DCA-Markets: ‘Na de overeenkomst met Reuters volgt nu Dow Jones in het aanbieden van ons agrarisch nieuws en data. Dat de vraag daartoe afkomstig is van de klanten van deze wereldleiders in nieuwsvoorziening maakt ons extra trots. En is een aanmoediging om verder te groeien in het aantal markten dat wij duiden en in de hoeveelheid benchmarks dat wij voor diverse markten maken.’’

Bel of mail gerust als je hier vragen over hebt via 0646265874 of R.vantRiet@dca.nl.