Raadpleging tijdstip van publicatie mutaties varkensvlees

DCA Markets is in oktober 2019 gestart met de wekelijkse DCA indicatieprijs mutaties varkensonderdelen. Dit zijn de gemiddelde prijswijzigingen van slachthuizen / groothandelaars voor de huidige week in vergelijking met de vorige week. De mutaties van de verschillende aanbieders worden aangeleverd door een panel. Deze worden maandagmiddag verzameld door DCA-Markets. Het gemiddelde van de verzamelde mutaties wordt per varkensonderdeel opgemaakt en daarna gepubliceerd. De publicatietijd is 14:00 uur. In turbulente markten komen de prijsmutaties pas soms na 14.00 uur binnen. Om deze reden wil DCA-Markets de standaard publicatietijd verschuiven naar maandag 15.30 uur.

De voorgestelde aanpassingen worden hierbij ter consultatie aan de markt aangeboden. Reacties op dit consultatiedocument kunnen tot en met 1 september 2020 per e-mail worden gestuurd naar: R.vantRiet@DCA.nl, onder vermelding van "Raadpleging tijdstip van publicatie mutaties varkensvlees".

De wekelijkse opsomming van de prijsveranderingen van varkenssneden is snel belangrijk geworden. Boeren, handelaren en verwerkers gebruiken dit als referentie voor de prijzen van varkens. De verandering in opbrengstprijzen van de belangrijkste onderdelen van een karkas is immers een duidelijke indicatie van de prijs die eerder in de waardeketen gemaakt kan worden En is zo een indicatie of prijzen omhoog of omlaag moeten.

Prijsmutaties zijn die van de lopende week ten opzicht van vorige week voor standaard kwaliteit van de volgende onderdelen:

Hammen

Ribben

Nekken

Schouders

Middels

Buiken

Spek

Wangen

Levers

Lange haas/Kophaas

Magere metten

Benieuwd hoe wij als DCA het bovenstaande aanpakken en begeleiden? Of wilt u met ons praten over het gebruik van benchmarks in uw "supply chain"? Bel dan 06 46 26 58 74 of mail naar R.vantRiet@DCA.nl.